Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Президентът на България в периода 2012 - 2017 г.

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgПрезидентът на България в периода 2012 - 2017 г.
Коментари Харесай

Плевнелиев с остри нападки към Радев: Морално се провали. Ще играе за втори мандат, за да избяга от правосъдието

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Президентът на България в интервала 2012 - 2017 година Росен Плевнелиев атакува остро наследника си на поста Румен Радев. Става дума за тиражираната информация, че президентът назначил преди години бъдещата си брачна половинка Десислава Генчева на втори контракт във Военновъздушни сили.

" По този сигнал нещата са по-скоро просташки, обикновени, битови. Но в една огромна степен за мен доста значими. Защото те демонстрират същността на президента. В продължение на три години той се вживяваше в ролята на морална опция на всички останали. Добрият военачалник, който сочеше и плюеше всеки ден - Народното събрание, държавното управление, непрекъснато в спор с всички, тъй като той беше моралната опция. Ето виждате, че той не е никаква опция. Това е един човек, който в качеството си на началник на Военно-въздушните сили е погазил закона, с цел да назначи доближената нему девойка. Факт е, че президентът е нарушил закона. Точка! Оттук нататък всичките негови приказки за господство на закона, че е опция на системата, се провалиха ", сподели Плевнелиев в утринния блок на " Нова телевизия ".

" Висшият събеден съвет има пълното право да се намеси и да ревизира всичко във връзка с тези СРС-та, дали там има злоупотреби. Аз моля към Министъра на защитата освен, че е инициирал инспекцията, а би трябвало да каже истината. Той разполага с всички документи от тази 2014 година и ние би трябвало да забележим, в интерес на ощбеството е, дали Румен Радев е нарушил закона, по-специално трудово процесуалния кодекс, като е назначил в прорез със закона доближената нему госпожица Генчева за PR на Военновъздушни сили. Обществото би трябвало да знае за това, тъй като оттук насетне неяснотите и подозренията за всички нас или прожектираето на тоя проблем не ни оказват помощ, нито надграждат нашата народна власт. Всеки, който е нарушил закона, би трябвало да се знае ", добави той.

" Ако погледнем нещата в тяхната същност: Едва ли ще се започва процедура по импийчмънт. Има други, доста по-важни проблеми, по които президентът носи своята отговорнос. Имаме три години от мандата, които са минали. Ако с вас тук би трябвало да кажем едно нещо, което е приключил. Едно. Единственото нещо, е, че непрекъснато беше в спор и в противоборство с Народното събрание и държавното управление. Той се държа като президент опозиционер. В резултат на това в този момент президента Радев има голям проблем. Защото той заложи в тези три години единствено на една единствена карта -  да се прави на опция на Народно събрание. Популистки да се заиграва с любовта на народа ", разяснява президентът Плевнелиев.

" Президентът няма и не може да си мисли, че има безспорен имунитет, той е конвенционален, той носи отговорност. Морално той към този момент се провали, не му имаме вяра, тъй като той към този момент наруши закона. В тези 3 години Радев работеше за личния си имидж, противопоставяше се на всички останали. Правеше се на някакъв по-различен воин. И отваряше вратата - мога да направя политически план и т.н. Ако той направи своя политическа партия, ще обслужи ГЕРБ ужасно. Защото нито един държавен глава няма да успее в очите на обществото. Защото обществото ще каже - той беше президент, в този момент имаме един пропуснат, профукан, провален мандат, тъй като единственото, което правеше като президент, беше да се бори за властта. Тоест, да вземе ръководството на страната, което не е в ръцете на президента, а в премиера. Хората не обичат такива хора. Радев ще се бори за втори мандат и по друга причина. Той е нарушил закона през 2014 година, в този момент се употребява с имунитет, който ще падне 2021 година Ето ви още една причина да играе за втори мандат - ще  желае да избяга от правораздаването, тъй като е нарушил закона през 2014 година Той има един слънчев мандат в този момент. Той няма проблемите, които Първанов има, които аз съм имал. Радев има доста по-големи пробеми с правораздаването, тъй като в Конституцията е заложено държавния глава  да бъде обединител на нацията, той не го прави ", съобщи още Плевнелиев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CoLLectoRitioneR III bb3377rr (преди 9 секунди) Рейтинг: 25 | Одобрение: -5 Вввсссииччкки ккомммунисти да ми лллааппатт ппацццуулла до момента в който дърпам от ccooohhiibbata и пия ууискки зза 300 ллева! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР